5 tipp a hatékony esküvőszervezéshez a karantén idejére

Ha éppen most állsz neki az esküvőd szervezésének, és az otthon (karanténban) töltött hetek alatt amúgy is felszabadult némi időd, a következő pár hetet remekül  kihasználhatod arra, hogy kihozd a legtöbbet az nagy nap szervezéséből, és aprólékosan előkészíts minden részletet az álomesküvődre.

Ha pedig már a finishben voltatok a szervezéssel, és csak pár hét lett volna hátra az egybekelésig, akkor is felhasználhatod az időt arra, hogy újragondold, amire eddig csak rábólintottál az időhiány miatt, és kompromisszumot kötöttél. 

Ebben a bejegyzésben adunk pár tippet ahhoz, hogy tökéletes ceremóniát és lagzit szervezz magadnak őszre vagy jövőre.

1. Ne mondjátok le, inkább halasszátok el az esküvőt veg


Fájdalmas élmény lehet egy teljesen leszervezett esküvőt napokkal vagy hetekkel az esemény előtt átvariálni a járvány miatt, de még így is tudsz tenni azért, hogy ne vesszen kárba minden eddigi munkátok.

A komplett lemondás helyett célszerű új időpontot egyeztetni a szolgáltatóiddal, akár őszre, télre vagy a 2021-es szezonra, mert valószínűleg mindkettőtöknek ez a legkedvezőbb, legköltséghatékonyabb megoldás. Így nem bukod el a foglalót a szolgáltatóidnál (helyszín, esküvői fotós, videós, zenekar/DJ stb.), ők pedig nem veszítenek el egy már biztos megrendelőt. 

2. Gyűjts inspirációt, éld ki a kreativitásod szöveg


Ha még a folyamat elején jársz, biztosan rád fér némi inspiráció. Javasoljuk, hogy mielőtt belevágnál az ötletelésbe, döntsétek el, mennyit szánnátok az esküvőre, ezzel együtt azt is, milyen stílusú esküvőt szeretnétek: kicsit, nagyot, hagyományosat, modernet, minimalistát vagy dekorációban gazdagot, ezek alapján pedig indulhat az elmerülés a pinterest és az instagram végtelen ötlettengerében.

TIPP: Egyébként minél pontosabban tudod, hogyan képzeled el a szertartást és a bulit (méret, stílus, hangulat, stb. tekintetében), annál gyorsabban találhatod meg a neked megfelelő szolgáltatót.

Ha pedig újratervezésben vagy, itt a remek alkalom, hogy újragondold, milyennek is szeretnéd megélni életed egyik legfontosabb napját, és ennek megfelelően újratervezheted a nagy napot. Ha elsőre lemaradtál a kiszemelt helyszínről, fotósról vagy fodrászról, most itt az alkalom, hogy kompromisszumok helyett újra belevesd magad az ötletelésbe és az elképzeléseid kikristályosításába az internet segítségével.

Az ötletelés és igények megfogalmazása során viszont figyelj arra, hogy nincs két ugyanolyan fotó, frizura vagy videó, így amikor a szolgáltatókkal egyeztetsz, igyekezz nem túlzásba esni — pl. sorozatos mintaképek és üzenetek küldözgetésével –, hanem reális elvárásokat támasztani velük szemben, és együtt megalkotni a ti tökéletes napotokat. 

3. Egyeztess online a szolgáltatókkal

szöveg


Aggodalomra semmi ok, az esküvői szolgáltatók legtöbbje  nem állt le, hanem továbbra is folytatja a munkáját home office-ban, otthonról, és online továbbra is várja a megkereséseket. Szerencsére ma már semmi akadálya annak, hogy Skpe-on, Zoom-on vagy egyéb videóhívó alkalmazáson keresztül időpontot egyeztess, illetve megismerd és elmondd az elképzeléseidet bármelyikőjüknek.

Online konzultáció alapján dolgoznak jelenleg a ruhatervezők, a dekoratőrök, az utazásszervezők és még sokan, így egyáltalán nem kell aggódnod amiatt, hogy megcsúszol a szervezkedéssel. Sőt érdemes számítanod arra is, hogy a korlátozások feloldása után „esküvő-boom” lesz, azaz ha még idén szeretnél házasodni, ne halogasd a szolgáltatók felkeresését, lépj velük kapcsolatba online — minket például itt érsz el.

4. Dolgozzátok ki alaposan (vagy finomítsá-tok) a forgatókönyvet

szöveg


Ha eddig nem került még minden részlet a helyére, most biztosan lesz időtök az esküvői program finomhangolására. A vendégek szállításától elkezdve a ceremóniamester szövegéig és felszereléséig használd ki az időt ezek letisztázására, mert sok múlik ezeken az apróságokon is. Elég egy kis félreértés a vőfély és köztetek, és máris a lagzi közben igyekezhettek majd megoldást találni a felmerülő problémákra — itt írtunk erről.

 

A másik, hogy ha tudod részletekbe menően, mikor mi a program, azt is jobban fogod tudni, mit és hogyan szeretnél megörökíteni és viszontlátni az esküvői filmeden, ezekkel pedig az esküvői videósod dolgát, illetve a közös munkát is jócskán megkönnyíted. 

 

5. Készítsetek videómeghívót az esküvőtökre

 
Ha eddig még nem gondoltál rá, most szólunk, hogy megéri készítened egy esküvői videómeghívót is a hagyományos, papír alapú meghívó mellett. 

Miér éri meg videós formában is meginvitálni a vendégeket, legalább azokat, akiket mindenképpen látni szeretnétek az esküvőn? Mert most, a járványhelyzet közepén, különösen jó egy kis vidámságot csempészni a mindennapokba, szinte garantált vele a siker és az örömteli fogadtatás. 

Ez a formátum nagyon személyes, hiszen titeket látnak a szeretteitek a képernyőn — a karantén idején ez különösen kedves lehet azoknak, akikkel most akár hónapokig sem találkozhattok személyesen –, és bőven ad lehetőséget a kreativitásra is. Kísérletezzetek a megfelelő (otthoni) helyszínnel, fényekkel, szöveggel, sőt: kitalálhattok akár valamilyen kreatív jelenetet is, amit eljátszotok a mobilotok, kamerátok előtt. Ha szakértői tippeket szeretnél a “Save the date” videómeghívótok elkészítéséhez, töltsd le az ingyenes ebookunkat innen

Sok egyéb dologra is kihasználhatod még az időt, hogy tökéletes esküvőt szervezz magadnak. Ha például jó előre szeretnéd megtalálni az esküvői videósodat, minket itt tudsz megismerni, és személyes igényeidre szabott ajánlatot kérni.

 – – – – – – – 
Forrás: itt találtunk cikkünkhöz releváns segítséget. 

 

Oszd meg ezt a bejegyzést a barátaiddal
Facebook
Pinterest