Ezek lesznek az Esküvői Trendek 2021-ben

Ezek lesznek az Esküvői Trendek 2021-ben

2020 kétségtelenül a kis létszámú (mikroesküvők) éve volt. Így tehát azoknak akik hetedhét országra szóló esküvőt terveztek, azoknak sajnos komoly döntést kellett hozniuk :

Új dátum kitűzése vagy átszervezés és létszámcsökkentés.

Új dátum kitűzése vagy átszervezés és létszámcsökkentés

A mikroesküvők tehát így váltak divatossá és úgy tűnik idén sem lesz belőlük hiány.Apropó 2021. Nézzük meg együtt, vajon mik is lesznek az idei év esküvő trendjei.

Ha valami újdonság után szomjazom, legelőször tőlünk nyugatabbra tekintgetek. Leginkább Párizs felé veszem az irányt de az sem kizárt, hogy egészen meg sem állok Amerikáig.

Amerika nincs közel és sajnos a köztünk lévő távolság nem csak kilométerekben hanem években is mérhető, pláne ha esküvői trendekről és divatról van szó. De mindettől függetlenül inspirálódni és ötleteket gyűjteni tökéletes választás.

Az idei esküvői trend előrejelzés az amerikai Esther Lee és Yumi Matsuo és szerint tehát a következő :

Te is kis létszámú "Mikroesküvőt" szervezel?

Akkor Irány a szabadba! A vendégközpontú és bensőségesebb hangulatú mikroesküvők az előrejelzések szerint (ha kültéren zajlanak) még meghittebbé válhatnak.

Háttérbe szorulnak az óriás lakomák és az ételhordókra sem lesz feltétlenül szükség.

A kisebb adagok bőven elférnek akár egy piknik kosárban is.Bizony jól olvastad: piknikes kosár.

Miért is ne, hiszen egy kis létszámú ünneplésre a legtökéletesebb helyszín a szülők vagy nagyszülők “hátsó” kertje vagy a család nyaralója.

Az apróbb pohárköszöntők és az improvizált köszöntő beszédek nem csak a nagyhangú unokatesók kiváltsága lesz.

 

Az apróbb pohárköszöntők és az improvizált köszöntő beszédek nem csak a nagyhangú unokatesók kiváltsága lesz.

Egy – egy meghitt pillanatban a kisebb publikum előtt, a szerényebb, visszahúzódó apukák is szívesen szólnak pár szót. Igaz valószínűleg a könnyeikkel küszködnek majd a meghatottságtól. Pontosan úgy, ahogy talán majd te is amikor évek múlva vissza nézed az esküvői filmeteket vagy képeiteket.

Apropó esküvői film és fotók:

Létszámtól függetlenül ugyan olyan szükség van (sőt talán nagyobb is mint eddig) ezekre a szakemberekre. Hiszen az intimebb pillanatokból idén sokkal több várható és bizony nem jó dolog ezeket megörökítetlenül hagyni.

Amíg Amerikában nagy divatja van a videó (E-meghívóknak és a Save the date videóknak) addig itthon ez nem igazán terjedt el. Azonban azok a távoli és / vagy idősebb rokonok, családtagok számára ideális megoldás lehet egy élő közvetítés vagy rövid videós üzenet küldése. Ha szeretnél te is ilyet ide kattintva elolvashatod erről szóló cikkünket.


A dekoráció tekintetében a tökéletesség, a mérnöki pontosságú, szimmetrikusan elhelyezett dekorációs elemek és evőeszközök elhelyezése háttérbe szorul, helyette a természetközeliség és az egyszerűség kerül előtérbe.

 

A terjedelmes virág díszítések a természetközelséget sugallják és közvetlen összefüggésben állnak az esküvő többi elemével, a menyasszonyi ruháddal és az asztal díszekkel.

Ezért talán nem meglepő, hogy a virágok szimbolikus jelentése sosem volt annyira fontos mint idén.

Az asztaldíszek is sokkal részletesebbek és személyre szabottabbak lesznek, hiszen a kevés létszám miatt sokkal könnyebb a vendégek számára személyre szabottan elkészíteni ezeket.

A kényelmes székek talán sosem voltak annyira fontosak mint amennyire idén lesznek. Ami nem meglepő, hiszen sokkal több időt töltenek a vendégek ülve mint állva. Ha a székszoknyák iránt nem rajongsz és nem a tökéletességről vagy híres, akkor van egy jó hírem : Idén divat lesz az aszimmetria és a disszonancia.

Ha szereted a romkocsmák hangulatát és a kisebb bisztrókat, akkor az idei dekorációs trendeket imádni fogod. A különböző stílusú bútorok és székek nem, hogy ciki hanem egyenesen menő.

A klasszikusan magasba tornyosuló esküvői tortákat felváltják az egyszintesek.

 

Dizájnjukban és ízvilágukban is sokkal szebbek és kidolgozottabbak lesznek. A kristály és üveg torta talpakat és tálakat a fa és márvány vagy márvány hatású dísz talpak váltják fel.

Öltözködés tekintetében a laza de elegáns megjelenés lesz a divat, ami inkább kényelmes mint kirívó.

Tavaly a nászutak tekintetében is jelentős változás történt. Azt hiszem nem is kell magyarázni, hogy miért.

 

A hosszú, akár kettő vagy több hetes külföldi nászutak helyett a rövidebb belföldi utak és túrák váltak népszerűvé. Valószínűleg ez idén sem lesz másképp. Ez nem feltétlenül rossz, hiszen hazánk is bővelkedik rengeteg, gyönyörű helyekkel amiket érdemes felfedezni.

Összefoglalva tehát az “amerikai jóslatok szerint” a kisebb de meghitt és bensőséges esküvők éve lesz 2021.Zárásképpen pedig íme az az elcsépelt közhely miszerint : 

“ A kevesebb, néha több ”

 

Ti, hogy álltok a készülődéssel? 

Ha tetszett a cikk oszd meg másokkal is, hiszen megosztani annyi mint adni.

forrás: https://www.theknot.com/content/new-wedding-trends
Oszd meg ezt a bejegyzést a barátaiddal
Facebook
Pinterest