5 + 1 eskövői témájú film amit mindenképpen látnod kell mielőtt férjhez mész

Összegyűjtöttük neked a talán leghangulatosabb romantikus és vicces esküvői témájú filmeket.

Ez a felsorolás nem toplista tehát a sorrend nem számít. 

(Forrás: https://www.filmkatalogus.hu/ )

Álljon meg a nászmenet

(My Best Friend’s Wedding)

A film ősöreg kérdésre válaszol: lehet-e igaz barátság, de csakis barátság férfi és nő között. Nem. Julianne furcsa szerződést köt egyetemi évfolyamtársával, Michaellel. 

Ha 28 éves korukig egyikük sem szeret bele másba, összeházasodnak. 

Ám addig csupán a legjobb barátságban élnek. Sokáig tökéletesen működik a dolog. Michael azonban az utolsó pillanatban megtalálni látszik az igazit, sőt meg is kéri a kezét. Julianne ekkor döbben rá, hogy mekkora szamár.

Ez az 1 óra 44 percnyi romantikus alkotás bár 1997-ben látott napvilágot szinte bármikor újra nézhető.

A karakterek kidolgozottságát a színészi játék zseniállítása teljesíti ki.

A dinamizmusa és prögőssége miatt tehát ez a film a mai napig élvezhető és kötelező darab.

Oltári Nő

(Runaway Bride)

A történet egyik főhőse, Maggie egy furcsa fóbiával küzd ami leginkább a vőlegények oltárnál történő faképpnélhagyásában teljesedik ki.

Erre a  furcsa hobbira figyel fel a történet másik főszereplője Ika Graham (Richard Gere) New York-i újságíró.A többi szinte már történelem…

Mamma Mia 

Talán nem létezik olyan nő a Földön aki ne látta volna legalább egyszer ezt a filmet.

Így talán nem is kéne koptatni a glaviatúrát abból a célból, hogy leírjam miről is szól,

de elég furán nézne ki ez a szöveg doboz üresen.

Szóval a történet szerint egy fiatal menyasszony szeretné esküvőjére meghívni apját is, 

ám nem tudja, hogy ki ő. Így hát anyja naplójában kutatva talál három férfi nevet, akiket el is hív a nagy napra. A középkorú urak érkezésével elkezdődik a nyomozás, melyikük az igazi szülő közülük.

Nászok Ásza

(The Wedding Singer)

A korabeli frizuráknál talán már csak a ruhák tűnhetnek gázosnak.

Robbie befutott esküvői énekes. Mindenki őt hívja, egészen addig, míg sportot nem kezd űzni belőle, hogy elrontsa a fényes partikat. Ennek pedig az az oka, hogy saját esküvője kútba esik, s így áll bosszút a boldog párokon. Mogorva cinizmusából Julia, a pincérlány mozdítja ki. 

Csak az a baj, hogy ő is esküvőre készül, amelyhez ráadásul Robbie szolgálatatná a zenei aláfestést.

Ünneprontók Ünnepe

(The Wedding Crashers, 2005)

Melyik is jelent meg korábban? Az Amerikai Pite vagy ez? Bizony az Amerikai Pite.

Ezért is tűnhet úgy, mintha egy picit hasonló sémákat követne ez a film.

Az igazit megtalálni a legnehezebb. A két veszettkedvű jóbarát, John és Jeremy nem is strapálja magát ilyesmivel. Munkaidőben válóperre készülő házastársakat békítenek, szabadidejükben pedig esküvőkre járnak, hogy nőt fogjanak – és ha épp a menyasszony akad a horgukra, azt sem bánják. A lányok imádnak esküvőn ismerkedni, ők szeretik a pezsgőt, és sosem próbálkoznak egy második randival: mások nászéjszakája az ő egyéjszakás diadalaik ideje. De aki a tűzzel játszik, készüljön nagy melegre. Márpedig Johnt elönti a forróság, amikor egy estélyen találkozik álmai nőjével, aki sajnos egyrészt egy befolyásos politikus lánya, másrészt az esküvőjére készül. Nincs más megoldás: ezt a lagzit tönkre kell tenni. Ha a jól bevált módszerekkel nem sikerül, akkor újabb trükköket kell bevetni. Claire-t meg kell szerezni bármi áron.

Bazi nagy görög lagzi

(My Big Fat Greek Wedding)

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is. Toula 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik, elhanyagolja magát, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást…

Ha tetszett a cikk, kérjük szépen a like-ot és ha van kedved oszd meg ezt a cikket.

Oszd meg ezt a bejegyzést a barátaiddal
Facebook
Pinterest